Brasserie

Al meer dan 2000 jaar geniet men van buitenplaats Villa de Proosdij in Klimmen! Gelegen langs de Romeinse Via Belgica, heeft u vanaf hier een adembenemend uitzicht op de Zuid-Limburgse heuvels en Heerlen. In de uit 1890 stammende koetshuis proeft u typisch Limburgse en Romeinse gerechten. In de zomer tussen de wijnstokken op het gezellige terras, in de winter in de sfeervolle Brasserie. De familie Habets verwelkomt u graag!

Huisgemaakte Limburgse en Romeinse gerechten

Proef Zuid-Limburg en het rijke Romeinse verleden! De brasserie biedt een wisselende kaart met typisch Limburgse streekgerechten én Romeinse gerechten. Geniet van een kop koffie met verse Limburgse vlaai of probeer eens een Romeinse soep. Alle gerechten zijn vers bereid, met gebruik van zoveel mogelijk streek producten.

Bekijk hier de menukaart van Brasserie Villa de Proosdij

Limburgse wijnen en speciaalbieren

Geniet van een heerlijk glas wijn van eigen landgoed of proef één van de Limburgse kwaliteitswijnen uit de directe omgeving! Ook bierliefhebbers komen aan hun trekken met de vele speciaal bieren uit de streek.

Bekijk hier de wijn- en bierkaart

Openingstijden

De Brasserie is open op zaterdag en zondag van 10.00 – 18.00 uur.

Diverse wandel- en fietsroutes

Vanaf de gratis parkeerplaats bij Villa de Proosdij starten diverse wandel- en fietsroutes. Routes van verschillende lengtes en diverse moeilijkheidsgraden. Door glooiend landschap en langs authentieke Limburgse hoeves uit het unieke Kunraderkalksteen. Ervaar zelf waarom de Romeinen al verliefd werden op dit bijzondere landschap. Bekijk hier de wandelroutes of reserveer ons wandelarrangement. Villa de Proosdij beschikt tevens over een oplaadpunt voor e-bikes.

Authentieke gastvrijheid

Door de eeuwen heen is Villa de Proosdij een geliefde pleisterplaats. De familie Habets houdt deze traditie graag in ere. Ervaar zelf hun persoonlijke gastvrijheid in deze rijke historische omgeving!

Romeinse tuinen en kunst

Beleef hoe de Romeinen leefden en tuinierden! Bezoek de Romeinse tuinen of bekijk de tentoonstelling over Romeinse tuinen en kunst in de eeuwenoude gewelven van de villa.

© Villa de Proosdij 2018  |  Disclaimer  |  Colofon