Druiven

Villa de Proosdij heeft een wijngaard met 500 struiken Johanniterdruif. De struiken groeien goed en worden met liefde door onze vrijwilligers verzorgd.

Door wijnstokken te adopteren kunt u bij ons eigenaar worden van tien wijnstokken voor een periode van 1, 2 of 3 jaar. U ontvangt dan telkens tien flessen wijn van het nieuwe oogstjaar. Heeft u altijd al gedroomd van een eigen wijngaard in de glooiende heuvels van Limburg? Bij Villa de Proosdij kunt u delen in het plezier van een eigen gaard, zonder zorgen!

Het landgoed van Villa de Proosdij kent een 2000 jaar oude geschiedenis. De eerste vermelding van het landgoed op een schenkingakte van de Franse koningin Gerberga dateert uit het jaar 968 na Chr. In die schenkingsakte, waarbij het landgoed aan de abdij van Champagnehoofdstad Reims geschonken wordt, is er al sprake van een wijngaarden. Bij de aanleg van historische tuinen is in 2015 de verdwenen wijngaard opnieuw aangelegd op de Klimmenderberg.

Vindt u het leuk om ook mee te helpen in de wijngaard? Er is altijd wel wat te doen en u wordt uitgenodigd voor de verschillende werkzaamheden gedurende het seizoen. Bovendien staat uw naam bij de wijnstokken die u ge-adopteerd heeft. U krijgt ook een uitnodiging voor onze wijnproeverij en eind september/begin oktober bent u welkom op ons druivenplukkersfeest.

Inschrijven is mogelijk voor een periode van 1, 2 of 3 jaar. U betaalt dan respectievelijk 245, 445 of 655 euro voor 10 wijnstokken. Deze bedragen zijn inclusief 21 % BTW.

 

 

 

* verplichte velden

© Villa de Proosdij 2018  |  Disclaimer  |  Colofon