Gerberga van Saksen Kamer

De Gerberga van Saksen Kamer is een grote 2-persoonskamer met bad

Deze ruime, sfeervolle kamer van 50 m² is voorzien van een comfortabel, Kingsize tweepersoonsbed (1,8m breed), fijn bad, ruime zithoek, airconditioning en verwarming. Het is een Robuuste kamer met houten vloeren en beschoten plafonds. Vanuit de kamer kijkt u uit op de sfeervolle binnenplaats. De kamer is per trap bereikbaar en gelegen op de eerste verdieping van het middeleeuwse gedeelte van de Villa.

√ Uitzicht op de sfeervolle binnenplaats
√ Badkamer met bad,  douche en wc
√ Zithoek
√ Koffie- en theevoorzieningen
√ TV, radio, gratis wifi
√ Airconditioning en verwarming

 

Gerberga van Saksen kamer

Gerberga was een dochter van koning hendrik de Vogelaar en door haar huwelijken  hertogin van Lotharingen, koningin van West-Francië en regentes van West-Francië. Uit nagelaten geschriften van tijdgenoten komt ze naar voren als een goed opgeleide, intelligente en politiek handig manoeuvrerende vrouw die een stempel wist te zetten op het politieke spel waar zij door afkomst en huwelijken een belangrijke rol in speelde. Zij was een zuster van Bruno de Grote, aartsbisschop van Keulen.

In 928 trouwde Gerberga met de 30 jaar oudere  Giselbert  hertog van Lotharingen .  In 939 nam Giselbert deel aan een opstand tegen Gerberga's broer Otto. Hij kwam in de slag bij Andernach om het leven. Na een huwelijk van tien jaar was Gerberga op haar vijfentwintigste weduwe en erfde de Limburgse bezittingen.  Zo kwam het landgoed in haar bezit.  Nog in hetzelfde jaar trouwde Gerberga met de Franse koning Lodewijk van Overzee.  Gerberga werd zo koningin van Frankrijk en een belangrijke schakel  tussen haar man en haar broer Otto, de Duitse keizer.

Na de dood van Lodewijk wordt Gerberga Abdis van een klooster in Reims. Ze schenkt in het jaar 965 na Chr. het landgoed in Klimmen aan het klooster. Het klooster laat een rentmeester  (Proost) het landgoed beheren. Zo komt het landgoed aan zijn naam.

 

© Villa de Proosdij 2018  |  Disclaimer  |  Colofon