Junior Suites

De Lodewijk van Overzee Suite en Karel de Grote Suite zijn  2-persoons Junior suites.

Deze  luxe en sfeervolle kamers van 40 m² zijn voorzien van een comfortabel, Kingsize tweepersoonsbed (1,8m breed), fijn bad en douche of bad/douchecombinatie, ruime zithoek met tv, airconditioning en verwarming. Vanuit de kamers kijkt u uit over het landgoed. De kamers zijn op de begane grond en eerste verdieping van het koetshuis gelegen.

√ Uitzicht op de tuin
√ Badkamer met bad, douche, bad/douche en wc
√ Ruime zithoek
√ Koffie- en theevoorzieningen
√ TV en gratis wifi
√ Airconditioning en verwarming

 

 

De junior suites zijn genoemd naar naar Lodewijk de 4e van Frankrijk en Karel de Grote.

Lodewijk bracht zijn jongere jaren door in ballingschap in Engeland (Over zee). Nadat hij in 936 n. Chr. was gekroond tot koning van Frankrijk schoot hij in het jaar 939 zijn Hertog Giselbert van Lotharingen te hulp bij diens strijd tegen Koning Otto I van Duitsland.

Zijn hulp kwam te laat, Giselbert was gesneuveld in de strijd. Lodewijk trouwde prompt met Giselberts weduwe (en tevens Otto’s zus) Gerberga van Saksen. Lodewijk voegde zo Gerberga’s bezittingen, waaronder haar jachtslot in Klimmen, onder zijn gezag en legde met het huwelijk de basis voor vrede tussen het Franse en Duitse rijk.

Karel was de Koning der Franken en Keizer van het Heilige Roomse Rijk. Hij was de overgrootvader van Gerberga en ligt begraven in de Dom van Aken alwaar hij ook zijn Palts had. 

 

© Villa de Proosdij 2018  |  Disclaimer  |  Colofon