Onze tips

Gefliciteerd met uw keuze voor Zuid-Limburg! Voor eventjes kunt u met ons meegenieten van al het moois dat onze regio te bieden heeft. Graag geven we u tips om uw verblijf nog leuker te maken met onze eigen favoriete restaurants, culturele hotspots en insider tips! 

Villa de Proosdij ligt aan het centrum van Klimmen. Buiten de poort ligt Grand café Klumme Grandcafeklumme, Bij het Grandcafé kunt u ook genieten van lunch /borrel op het terras.

In buurdorp Ubachsberg vindt u Restaurant de Leuf. Dit met ster bekroonde restaurant van de familie van de Bunt is beslist de moeite waard voor een uitgebreide lunch of diner Deleuf .

 

Valkenburg aan de Geul

Het alom bekende Geulstadje Valkenburg is vooral bekend om de vele restaurantjes en terrassen. Onze tips zijn  Restaurant Aan de Linde en Brasserie America  Voor een  heel bijzondere culinaire ervaring reserveert u bij Restaurant Ambrozijn

Midden in het centrum kunt u parkeren bij parkeergarage Aan de Kei. Een garage die niet staat aangegeven op de parkeerroute en daardoor altijd wel een plekje heeft.

In de kerstperiode zijn de Fluwelengrot en gemeentegrot de bekende plekken voor de kerstmarkten, maar ook de rest van het jaar is de Fluwelengrot te bezoeken. Een bijzondere onderaardse ervaring over de geschiedenis van de grotten en het stadje. Combineer het bezoek met een bezoek aan de Ruïne hoog boven Valkenburg, de enige hoogteburcht van nederland. Aan de rand van het centrum ligt Museum Romeinse Katakomben. Deze bijzondere schepping van Pierre Cuypers uit 1910 zijn ondergrondse exacte replica's van de Romeinse katacomben in Rome.

Wandel door het Geulpark door te parkeren bij Kasteel Oost (met parkeerschijf 3 uur gratis). Wandel langs de Geul naar Kasteel Schaloen. Bij kasteel Schaloen ligt een heemtuin en in het koetshuis is een brasserie gevestigd. Op de terugweg kunt u de berg oplopen naar De Kluis, de kluizenaarswoning met kapel die hoog boven Kasteel Oost ligt. Nadat u weer bent afgedaald naar het dal is het goed rusten in de brasserie van het koetshuis van Kasteel Oost. 

Aan de andere kant van Valkenburg ligt Chateau Sint Gerlach. Hier kunt u wandelen door natuurgebied het Ingendael. U kunt gratis parkeren bij het kasteel, waar ook een brasserie gevestigd is genaamd Burgemeester Quicx. 

Maastricht

Flaneren door een van de oudste steden van Nederland is altijd een goed idee! Er zijn veel parkeerplaasten in de stad, maar wij zelf kiezen altijd voor de Onze Lieve Vrouwe parkeergarage. Deze garage is makkelijk bereikbaar en ligt aan het gelijknamige plein.

Het plein is gelegen aan en genoemd naar de Onze Lieve Vrouwe Basiliek. Deze oudste kerk van de stad heeft een prachtige schatkamer die te bezoeken is. En vergeet niet om zoals zoveel Maastrichtenaren een kaarsje aan te steken in de kapel. Naast het Onze Lieve Vrouwe Plein (OLV) ligt het bekende Stokstraatkwartier met de exclusievere winkelstraten van de stad.

Rondom het Onze Lieve Vrouwe Plein  (OLV) liggen ook de meeste horecazaken. Met meer dan 500 horecazaken is er in de hoofdstad van het Zuiden meer dan genoeg keuze. Maar we geven graag onze tips om een goede keuze te maken. In de buurt van het OLV/Stokstraatkwartier zijn Vino and Friends , Rozemarijn, Brandson en Le Fernand , hotspots voor de locals.

Vanuit het OLV loopt u zo de stadsmuren op voor een wandeling door het Jekerkwartier met stadspark, de helpoort, pater Vincktoren en het Natuurhistorisch museum, waar u Bèr de mosasaurus kunt bewonderen. In het Jekerkwartier vindt u ook galeries, interieurwinkels en het beroemde restaurant Café Sjiek

Het bekendste en grootste plein van de stad, het Vrijthof, herbergt de Sint Servaas kerk en de Sint Jan. De toren van de Sint Jan kunt u beklimmen om over de stad uit te kijken.

Aan de overkant van de Maas ligt de Wijk Wijck (spreek uit als Wiek). Deze hippe buurt met als belangrijkste straten de Rechststraat en Wijcker Brugstraat heeft een gevarieerd aanbod aan winkels. In de zomer is het heerlijk toeven op één van de terrassen langs de Oeverwal en Corversplein. De restaurants die zeker de moeite waard zijn om de Maas voor over te steken zijn: Harry's, Onglet, Studio, Mediterraneo, Kobe en Tabkeaw .

Een bijzondere bar voor een aperitief of afzakkertje is de verborgen bar van Mr Smith . 

Aken

De stad van Karel de Grote, talloze terrasjes en de mooiste kerstmarkten. Binnen 20 minuten staat u midden in het oude centrum geparkeerd in Parkhaus am Dom. Bezoek de 1200 jaar oude Kathedraal met de keizertroon van Karel de Grote en de naastgelegen schatkamers met eeuwenoude kunstschatten en relikwieën. 

In het centrum ligt ook het Couvenmuseum, een patriciërshuis uit de 17e eeuw, met originele inrichting en antieke apotheek. 

Lekker eten kan bij Italiaans restaurant Macaroni (restaurant-macaroni.de) en Ratskeller (ratskeller-aachen.de).

Fietsen

Ontdek de heuvels op de fiets! Met of zonder accu, met veel of weinig versnellingen. Iedereen heeft andere wensen. 

Bij Villa de Proosdij kunt u uw fietsen veilig stallen op de binnenplaats. Er zijn stopcontacten zodat u uw elektrische fiets kunt opladen, ook is er een fietspomp en een gereedschapskast met reparatiemogelijkheden.

Als u een fiets wilt huren, dan verwijzen we u graag naar fietsenverhuurheuvelland.nl .Heel handig is dat ze de fietsen bezorgen bij ons hotel.

Op de website van Visit Zuid-Limburg vindt u gratis de mooiste fietsroutes door de Limburgse Heuvels. Gratis: de mooiste fietsroutes in Zuid-Limburg - Visit Zuid-Limburg (visitzuidlimburg.nl)

Als u wilt wielrennen, dan mag u de Amstel Gold Experience in Valkenbrug niet overslaan. Experience - Amstel.

Golfen

De Limburgse heuvels zijn bij uitstek geschikt om te golfen. De regio kent dan ook mooie banen die voor zowel de bgeinnende als de doorgewinterde golfer genoeg uitdaging geven. Binnen 5 minuten bent u vanaf Villa de Proosdij bij Golf en Countryclub Hoenshuis Golf & Country Club Hoenshuis | Hoenshuis

Daarnaast liggen de banen van Wittem, het rijk van Margraten en Brunssum op ongeveer 15 minuten van ons hotel.

Golfen op Het Rijk | Golfbaan Het Rijk van Margraten

Golfen in Wittem - De Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem (zlgolf.nl)

Home | Golfclub Brunssummerheide

 

 

Wijngaarden

Limburg kent een eeuwenlange wijntraditie. Zo werden de wijngaarden van Villa de Proosdij al genoemd in het jaar 968 n. Chr.. Maar vooral de laatste jaren worden er in de omgeving weer veelvuldig wijngaarden aangelegd en in ere hersteld. 

Wijngoed Fromberg in Ubachsberg is één van de oudste van Limburg en heeft zowel een winkeltje als een gasterij.

 

Taxi

Als u een taxi nodig heeft voor uw bezoek zijn betrouwbare locale taxibedrijven:

Taxi van Rooy 045 531 1494

Botaxi 043 601 2221

Taxi van Loo 043 450 4050

© Villa de Proosdij 2018  |  Disclaimer  |  Colofon