Omgeving

Verblijf midden in de Zuid-Limburgse heuvels tussen Aken en Maastricht. Waan je een Romein tijdens een bezoek aan de Romeinse tuin op het landgoed of bekijk de expositie in de gewelven. Vanuit het landgoed wandelt of fietst u zo de heuvels in. Ga shoppen of cultuur snuiven in het nabijgelegen Aken of Maastricht. Golfliefhebber? Speel golf op een van de vele banen in de omgeving. Of wat dacht u van een middagje wellness? In de nabije omgeving van Villa de Proosdij is veel te ontdekken!

Historie van het landgoed ontdekken

Landgoed Villa de Proosdij kent een rijke historie, die start in de Romeinse tijd. Bezoek de Romeinse tuin op het landgoed met of zonder rondleiding, bezoek de expositie in de gewelvenkelder en bewonder de Romeinse kippen op het landgoed. Of bezoek de wijngaard met maar liefst 500 struiken Johannitterdruif.

Wandelen vanaf Villa de Proosdij

Bij Villa de Proosdij starten diverse wandelroutes door het Zuid-Limburgse landschap van verschillende lengtes. Download ze hieronder en ontdek waarom de Romeinen al verliefd werden op dit bijzondere landschap.

Wandelroute 5 km

Fietsroutes vanaf Villa de Proosdij

Het glooiende landschap rondom Villa de Proosdij leent zich prima voor een fietstocht. Vanaf het landgoed starten diverse fietsroutes. Heeft u een elektrische fiets? Bij de Brasserie op het landgoed bevindt zich een oplaadpunt.

Fietsroute 10 km

Shoppen en historische steden

Historische, gezellige steden als Aken, Maastricht en Luik liggen op korte afstand van Villa de Proosdij. Bezoek de historische gebouwen, maak een stadwandeling of winkel in de leuk boetieks. Een echte shopaholic? Bezoek dan de Designer outlets als Maasmechelen Village of Designer Outlet Roermond. In de wintermaanden zijn de vele Kerstmarkten in de omgeving een aanrader, de beroemde Kerstmarkt in Valkenburg (bereikbaar met OV), de echte Duitse kerstmarkt in Aken, Magisch Maastricht of de sfeervolle kerstmarkt in Luik. Allen binnen 30 minuten rijden vanaf Villa de Proosdij.  

Musea en Cultuur

Met de vele historische steden op korte afstand, is er veel aanbod op het gebied van musea en cultuur. Wat dacht u van het Bonnefantenmuseum, Suermondt Ludwig museum of La Boverie in Luik? Op slechts 8 minuten rijden vindt u in Heerlen een toonaangevend theater, met vele internationale voorstellingen. Een echte kunstliefhebber? Bezoek TEFAF Maastricht, ieder jaar in maart.  

Wellness

Op slechts 5,5 km van het landgoed bevindt zich wellness center Thermae 2000 in Valkenburg. Of bezoek de Carolus Thermen in Aken op 22 km afstand.

Golfbanen

In de nabije omgeving van Villa de Proosdij bevinden zich diverse prachtige golfbanen waar u kunt genieten van het Limburgse landschap. Zoals op 2,5 km Golf & Country Club Hoenshuis of bekijk de vele andere golfbanen in de directe omgeving.

En nog veel meer…

In de directe omgeving van Villa de Proosdij is enorm veel te beleven. Op basis van uw interesses geven wij u graag tips om Zuid-Limburg te verkennen. Vraag hiernaar tijdens uw verblijf. 

© Villa de Proosdij 2018  |  Disclaimer  |  Colofon